Thursday, 30 January 2020 17:17

Ερασιτεχνική Α.Ε.Λ.: «Ο Αυγενάκης αποφεύγει να εφαρμόσει τη νομιμότητα και το ομολογεί...»

Written by

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρεται στον «πόλεμο» που ξέσπασε ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον προκάτοχο του, Γιώργο Βασιλειάδη, με φόντο την ...περσινή ΕΕΑ που είχε μείνει ακέφαλη στο φινάλε της περιόδου, «αδειάζοντας» τον πρώτο, εξέδωσε η Eρασιτεχνική Α.Ε.Λ.

Σε αυτήν τονίζεται ότι από τον Αύγουστο του 2019… «μετά από αναρίθμητες συνομιλίες, τόσο με την Ε.Ε.Α., όσο και με το Υπουργείο, μας έγινε γνωστό αυτό που σήμερα είπε στο Κοινοβούλιο ο Υφυπουργός. Πως πρέπει να οριστεί με Προεδρικό Διάταγμα η νέα Ε.Ε.Α».

Και προσθέτει η ανακοίνωση: «Με έκπληξη και ειλικρινή απορία στεκόμαστε στην εξής αποστροφή του κ. Αυγενάκη: "Είναι, προφανές, επίσης, ότι εφόσον εκκίνησε η αγωνιστική σεζόν 2019-2020, την οποία διανύουμε, δεν θα ήταν συνετό να τεθεί θέμα εφαρμογής του 4603/2019 σε ότι αφορά στη «νέα ΕΕΑ», καθώς θα διαταρασσόταν η εύρυθμη λειτουργία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων που διεξάγονται"».

Η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ 29.1.2020

Το Δ.Σ. του Σωματείου, κατόπιν αιτήματος πολλών μελών του και με αφορμή την πρόσφατη δημοσιότητα της Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό της Λάρισας για τα εξής.

1. Από τον Απρίλιο του 2018 το Δ.Σ. της ΑΕΛ έχει ενημερώσει με επίσημο έγγραφο την Ε.Ε.Α και δια ζώσης τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη για τη διερεύνηση κωλύματος στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Α.Ε.Λ. λόγω αμετάκλητου βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο παραπέμπει ως υπόδικο για κακούργημα τον μεγαλομέτοχο αυτής, κ. Αλέξιο Κούγια.

Η απάντηση της Ε.Ε.Α. όπως φαίνεται στα επισυναπτόμενα, είναι πως δεν γνωρίζει την ύπαρξή του. Αποτέλεσμα του βεβαίως και υπαρκτού βουλεύματος ήταν λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα, το κακούργημα να γίνει πλημμέλημα και να παραγραφεί μόλις τον περασμένο Ιούλιο.

2. Από τον Αύγουστο του 2019 και ενώ ο νέος νόμος, 4603, έχει δημοσιευθεί και ισχύει από τον Μάρτιο του 2019, αναμέναμε από την Ε.Ε.Α. να εφαρμόσει τα νέα άρθρα σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικού των ΠΑΕ στα πρωταθλήματα.

Στην επισυναπτόμενη αλληλογραφία με Ε.Ε.Α. και Υφυπουργό κ. Αυγενάκη, επισημαίνουμε τους λόγους αλλά λαμβάνουμε την απάντηση ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί πριν γίνουν οι σχετικές ενέργειες συγκρότησης της Ε.Ε.Α. με νέα σύνθεση από τον Υφυπουργό.

Στο ίδιο διάστημα όμως, υπήρξε αλλαγή, άρα και νέα σύνθεση, καθώς αντικαταστάθηκε τόσο ο Πρόεδρός της, όσο και μέλη της.

3. Μετά από αναρίθμητες συνομιλίες, τόσο με την Ε.Ε.Α., όσο και με το Υπουργείο, μας έγινε γνωστό αυτό που σήμερα είπε στο Κοινοβούλιο ο Υφυπουργός. Πως πρέπει να οριστεί με Προεδρικό Διάταγμα η νέα Ε.Ε.Α.

Με έκπληξη και ειλικρινή απορία στεκόμαστε στην εξής αποστροφή του κ. Αυγενάκη: "Είναι, προφανές, επίσης, ότι εφόσον εκκίνησε η αγωνιστική σεζόν 2019-2020, την οποία διανύουμε, δεν θα ήταν συνετό να τεθεί θέμα εφαρμογής του 4603/2019 σε ότι αφορά στη «νέα ΕΕΑ», καθώς θα διαταρασσόταν η εύρυθμη λειτουργία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων που διεξάγονται."

Το δικό μας συμπέρασμα μετά και από αυτή τη δήλωση είναι πως κάτι άλλο είναι προφανές.

Ενώ λοιπόν ο κ. Αυγενάκης βρίσκεται στη θέση του Υφυπουργού σχεδόν επτά μήνες, ομολογεί ότι αποφεύγει να εφαρμόσει τη νομιμότητα. Με κυνικότητα υπονοεί πως το ενδεχόμενο κάποιες ΠΑΕ να παρανομούν ή να παρουσιάζουν κωλύματα, ελλείψεις και παραλείψεις στους φακέλους αδειοδότησης, τον αναγκάζουν να ΜΗΝ πράττει το καθήκον του. Τι σας εμποδίζει λοιπόν να φροντίσετε άμεσα για αυτό το Προεδρικό Διάταγμα που θα αποκαταστήσει τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ;

Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους. Πολίτες, φιλάθλους, σωματεία, αλλά και παράγοντες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στους τελευταίους συμπεριλαμβάνεται ακόμα και η δική μας ΠΑΕ, η ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Κύριε Υφυπουργέ, έχουμε κουραστεί αλλά όχι βαρεθεί να διεκδικούμε την εφαρμογή της νομιμότητας, τόσο από εσάς όσο και από τους προκατόχους σας. Δεν έχει πολιτική ή κομματική χροιά, το πρόβλημα είναι αποδεδειγμένα διαχρονικό. Σε κάθε περίπτωση, η συνεχής κατάθεση νομοσχεδίων και τροπολογιών δεν έχει απολύτως κανένα νόημα όταν απουσιάζει η βούληση της Πολιτείας να τα εφαρμόσει. Έστω και τώρα πράξτε αυτό για το οποίο ορκιστήκατε.

Υ.Γ. Προς επίρρωση και απόδειξη όλων των παραπάνω ισχυριζόμενων αλλά και ενημέρωση του κοινού, επισυνάπτουμε όλα τα σχετικά έγγραφα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ