Tuesday, 23 April 2019 20:05

Κοσμάς - Μάκης Γιαννακόπουλος: Με αξιοπρέπεια για προσφορά με πράξεις στην κοινωνία (pics)

Written by

O Κοσμάς-Μάκης Γιαννακόπουλος είναι Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καθημερινότητας και συγκεκριμένα υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτών.

Είναι πρώην σταθμάρχης στα ΚΤΕΛ Λάρισας, καθώς πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε.

Υπηρέτησε με σύνεση και υπευθυνότητα το δημόσιο συμφέρον στο Δήμο Λάρισας, με πρώτιστο μέλημα τον δημότη και το Δήμο.

Η καθημερινότητα είναι ένας χώρος που τον εμπνέει, τα πραγματικά προβλήματα του πολίτη τα αντιλαμβάνεσαι όταν έρθεις ‘’αντιμέτωπος’ μαζί του και προσπαθείς να καταλάβεις και να λύσεις το πρόβλημα του.

Είναι ένας άνθρωπος ευθύς, συνετός και πρόθυμος να βοηθήσει τον πολίτη σε κάθε πρόβλημα που έχει χωρίς ίδιον όφελος, με μόνη ευχαρίστηση ‘’ένα χαμόγελο’’ στα μάτια του πολίτη που καταλαβαίνει ότι πρώτα πρέπει να αισθάνεσαι μέλος της τοπικής κοινωνίας και μετά έχουν ρόλο οι εκάστοτε πολιτικοί.

Στα ΚΤΕΛ Λάρισας ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από πολύ χαμηλά, αλλά λόγω του ήθους και της δουλειάς του γρήγορα αναρριχήθηκε σε μεγαλύτερα αξιώματα.

Ως δημοτικός σύμβουλος είχε την ματιά του στον πολίτη, ως σταθμάρχης κοίταξε να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο που έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα στην μετακίνησή του.

Δεν τον γοητεύουν οι υποσχέσεις, αλλά οι πράξεις. Στη ζωή του συνάντησε πολλούς ανθρώπους μικρούς και μεγάλους, οι μόνοι άνθρωποι που τον άγγιξαν πραγματικά είναι οι απλοί πολίτες.

Ο λαός κρύβει μέσα του μια σοφία που δύσκολα την καταλαβαίνεις και αν την καταλάβεις δύσκολα την ενστερνίζεσαι.

Δεν τον συγκινούν τα μεγάλα λόγια, επανερχόμενος αυτό που είπε πριν, αλλά οι σπουδαίες πράξεις.

’’Λέγειν και πράττειν’’ έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ή αλλιώς κάπως μπακάλικα αν μου επιτρέπεται ο όρος ‘’τα λογία’’, ο ‘’λόγος’’ αν δεν συνοδεύεται από τις αντίστοιχες πράξεις είναι κενού περιεχομένου.

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις αυτή την ισορροπία και η ειλικρίνεια είναι κάτι πολύ δύσκολο. Να κοιτάς τον άνθρωπο στα μάτια είναι μια πολύ σημαντική αξία, που δεν ανταλλάσσεται, ούτε με υλικά, ούτε άυλα αγαθά.

Δεν φοβήθηκε ποτέ τον άνθρωπο, ήρθε κόντρα σε αντιλήψεις και παρωχημένες ‘’αξίες’’, για κάτι το καινούργιο και το πρωτοπόρο.

Στο βιογραφικό του Μάκη Γιαννακόπουλου υπάρχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα του αθλητισμού και συγκεκριμένα στο χώρο της διαιτησίας.

Καθώς διετέλεσε διαιτητής και μέντορας διαιτητών σε μεγάλες κατηγορίες του ποδοσφαίρου.

Η αμεροληψία του και η αντικειμενικότητά του ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά στην καριέρα του.

Υπηρέτησε με σύνεση και αξιοπιστία το χώρο έχοντας μόνη έννοια ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, τόσο για τους παίκτες, τους παράγοντες, όσο και τους θεατές.

Πλούσιος σε εμπειρίες και προσφορά αποσύρθηκε από την ενεργό διαιτησία.

Για τον Κοσμά- Μάκη Γιαννακόπουλο δεν υπήρχαν ‘’στημένα’’ παιχνίδια, αλλά όμορφοι αγώνες.

Η πολύπλευρη εμπειρία του τόσο ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, όσο και ως σταθμάρχης και συνδικαλιστής, καθώς και σαν άνθρωπος του αθλητισμού τον καθιστούν μία ιδανική πολιτική επιλογή, καθώς μπορεί να προσφέρει από πολλά μετερίζια.

Η κοινωνική αλλαγή και ο μετασχηματισμός της κοινωνίας από κοινωνία των λίγων σε κινητήρια δύναμη των πολλών, έρχεται μέσα από αγώνες σύμφωνα με τον ίδιο, είτε συλλογικούς είτε ατομικούς.

Όσον αφορά τον κ. Γιαννακόπουλο ο αγώνας του ήταν συντροφιά με τον αγώνα του κάθε ανθρώπου, του νέου, του αγρότη, του χαμηλόμισθου, του συνταξιούχου.

Πoτέ δεν πίστεψε σε πολιτικά χρώματα, η πολιτική είναι ένας χώρος που ανέκαθεν διαμεσολαβούνταν από συμφέροντα.

Δεν υπάρχει ιδεολογία αποκομμένη από συμφέροντα και συμφέροντα χωρίς ιδεολογικό χρώμα.

Για εκείνον υπήρξε μόνο ένα συμφέρον "το συλλογικό συμφέρον".

Υπηρέτησε τον τόπο με έναν αλτρουισμό που ίσως πολλές φορές είχε υπερβολικό ζήλο, γιατί δεν μπόρεσε να συμβιβαστεί ποτέ με το μέτριο και το παρωχημένο.

Στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Απόστολο Καλογιάννη και της "συμπαράταξη Λαρισαίων".

Ο ίδιος τοποθετείται επ΄αυτού: «Ο Απόστολος Καλογιάννης είναι ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε για την πόλη και τον πολίτη, όσο κανένας άλλος δήμαρχος. Το έργο του είναι συγκλονιστικό.

Νοικοκύρεψε μια πόλη που ήταν σε καλό βιοτικό επίπεδο, δίνοντας της περισσότερες προοπτικές και ευκαιρίες για να γίνει μια πόλη σύγχρονη και με ευρωπαϊκά δεδομένα. Δεν συμβιβαζόμαστε με κατεστημένα και ιδεοληψίες.

Η Λάρισα χρειάζεται ανθρώπους που να εμπνέουν σιγουριά και ασφάλεια. Το δημόσιο συμφέρον χρειάζεται ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον πολίτη και τον κοιτούν στα μάτια.

Στις 26 Μάιου ψηφίζουμε Απόστολο Καλογιάννη και Συμπαράταξη Λαρισσαίων.

"Η πόλη θέλει ανθρώπους που να ατενίζουν το αύριο με αισιοδοξία και ελπίδα".

Ο Απόστολος Καλογιάννης μπορεί να κάνει τον πολίτη να αισθανθεί και πάλι ίσος προς ίσον ,να αισθανθεί πολίτης μια πόλης του αύριο.

Οι προλήψεις και οι ιδεοληψίες ανήκουν στο χθες. Θα φροντίσουμε για το αύριο και δεν θα είναι μόνο συγκλονιστικό αλλά και σίγουρο...»

Η ΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ