Thursday, 14 March 2019 00:24

Το ΠΡ.ΑΞΙ. είναι γεγονός και παρουσιάσθηκε

Newsroom

O υποψήφιος δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γούλας παρουσίασε την Τετάρτη (13/03) το βράδυ

σε ειδική εκδήλωση, το όνομα, «Πρωτοβουλία Αξιών» αλλά και την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής του, όπως επίσης και τους πρώτους υποψηφίους.


Αρχικά ο κ. Βασίλης Ραούλης στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Στη δύσκολη , σημερινή εποχή όπου αμφισβητούνται οι αξίες και οι αρχές, η λειτουργία των θεσμών, η ίδια η δημοκρατία μπορούμε να αποδείξουμε ότι η πολιτική μπορεί να είναι συνώνυμο της ανιδιοτελούς προσφοράς;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει πυλώνα δημοκρατικής λειτουργίας, με κινητήρια δύναμη τη συμμετοχή των πολιτών και τη συλλογικότητα των αποφάσεων;

Είναι άραγε η Αυτοδιοίκηση ο χώρος που πρέπει να εξελίσσονται πολιτικές συνεργασιών που δεν θα επιβάλλονται από τα πάνω, ώστε να μένει ορθάνοιχτη η πόρτα για να μετατραπούν οι αναγκαίες προγραμματικές συγκλίσεις σε φθηνές συναλλαγές;

Υπάρχουν άνθρωποι που να πιστεύουν στην προγραμματική συνεργασία, τη συνέργεια και τη συμφωνία μέσα από το διάλογο και την συμμετοχή των πολιτών;

Που πιστεύουν βαθιά στη συμμετοχική αυτοδιοίκηση; Ένα θεσμό που πρέπει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστές τους πολίτες, στη γειτονιά, στα τοπικά συμβούλια, στις κοινότητες, στο Δήμο;

Που θέλουν τη διαβούλευση, τη λογοδοσία και τον έλεγχο να αποτελούν στοιχεία της καθημερινής λειτουργίας μιας δημοτικής αρχής, που πιστεύουν στη δύναμη της ενεργοποίησης της συμμετοχής του πολίτη;

Που επιζητούν την αλλαγή του σημερινού δημαρχοκεντρικού μοντέλου;

Που πιστεύουν ότι μόνο αν εμπιστευτούμε τον κάτοικό της πόλης, αν τον ακούσουμε, αν επικοινωνήσουμε μαζί του θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σα δημοτική αρχή στις πραγματικές του ανάγκες; Μόνο έτσι η υπόθεση του σχεδιασμού του μέλλοντος της πόλης μας θα γίνει υπόθεση των πολιτών και όχι των «ειδικών», των «γραφειοκρατών», των κλειστών κυκλωμάτων εξουσίας και τελικά των «ολίγων».
Η αναζήτηση της κοινής προοπτικής της πόλης μας, δεν μπορεί να προσκρούει στις μικροφιλοδοξίες των προσώπων που τη διοικούν ούτε στο άγχος της προσωπικής τους καταξίωσης.

Η Λάρισα δεν μπορεί «να πάει στα αστέρια», όταν τα πρόσωπα που τη διοικούν αναλώνονται σε ανούσιες αλληλοκατηγορίες που φθάνουν στις δικαστικές αίθουσες.

Η λογοδοσία δεν μπορεί να είναι μια τυπική διαδικασία χωρίς αντίλογο και κριτική.

Ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι απαγορευμένη διαδικασία που προσκρούει στις σκιές αδιαφάνειας που απλώνονται σε κάθε οικονομική συναλλαγή.

Οι υπάρχοντες θεσμοί διαβούλευσης δεν μπορούν να λειτουργούν με τη λογική μιας υποχρέωσης που πρέπει να τελειώσει.

Οι επιστημονικοί φορείς της πόλης δεν μπορεί να είναι «αντίπαλοι», αλλά συνεργάτες της δημοτικής αρχής.

Έχουμε ανάγκη μια μεγάλη συμμαχία των Λαρισαίων, πέρα από κόμματα, μόνο για τη Λάρισα!


Αλλά θέλουμε και κάποιον που μπορεί αυθεντικά να το εκφράσει.

Να τραβήξει μπροστά.

Να εμπνεύσει και να εγγυηθεί.

Να τιμήσει το συμβόλαιο τιμής που θα υπογράψουμε μαζί του:

Για συστράτευση σε έναν αγώνα απέναντι σε κατεστημένες λογικές.

Για αντίδραση απέναντι στο διχασμό που καλλιεργείται στην πόλη.


Για ενεργοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης, που θέλουν να απελευθερώσουν τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Για να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της μετριότητας, της μιζέριας, της «κολλητοκρατίας», της αυταρέσκειας και των αυτοανακηρυγμένων αυθεντιών.

Για να φέρουμε τη γειτονιά και τη συνοικία στο επίκεντρο της πολιτικής.

Για να ασχοληθούμε με τα πραγματικά «πρέπει» και όχι με τις επιφανειακές πολιτικές.

Για να σχεδιάσουμε μαζί με ορίζοντα εικοσαετίας και όχι με στόχευση την επόμενη εκλογική διαδικασία.

Και θέλει γενναιότητα να βγεις μπροστά.


Να γίνεις στόχος.

Να διεκδικήσεις.

Να παλέψεις.

Να συγκρουστείς.

Να κερδίσεις.

Φίλες και φίλοι,


Η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γούλα είναι τιμή για τη Λάρισα.

Είναι κέρδος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι κέρδος γιατί ακριβώς μπορεί να εγγυηθεί όλα τα προηγούμενα.

Αν λοιπόν θέλουμε ένα Δήμαρχο:


Οραματιστή αλλά απόλυτα προσγειωμένο, γιατί γνωρίζει την πόλη και τις δυνατότητες της αλλά και τις αδυναμίες και τα «βαρίδια» που την τραβάνε πίσω.

Πολιτικοποιημένο και προοδευτικό αλλά ανεξάρτητο γιατί δεν αποτελεί προϊόν κανενός κομματικού σωλήνα. Άρα ανεξάρτητο και χωρίς δεσμεύσεις απέναντι στην κεντρική εξουσία αλλά και τα μικρά και μεγάλα τοπικά συμφέροντα.


Πετυχημένο αλλά όχι ευνοημένο.

Που αναζητά με πάθος τη συνεργασία αλλά μισεί τη συναλλαγή και αρνείται να γίνει διαχειρίσιμος.

Ρομαντικό αλλά όχι αιθεροβάμονα, γιατί ανάμεσα στο αναγκαίο και το εφικτό μπορεί να επιλέξει το πραγματοποιήσιμο που τα φέρνει πιο κοντά.

Άρα ρεαλιστή και όχι εραστή του ανέφικτου που χαϊδεύει τα αυτιά…


Και τελικά ειλικρινή, ίσως γιατί δεν έγινε Πρύτανης της πολιτικής αλλά του ΤΕΙ…

Τότε η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Γούλα μπορεί να μας δώσει τη δυνατότητα να κερδίσουμε κάτι που ίσως πολλές φορές αναζητήσαμε:

Μια επιλογή που δεν θα τη μετανιώσουμε….

Μια επιλογή για την οποία θα είμαστε όλες και όλοι περήφανοι».

 Στη συνέχεια ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτης Γούλας ανάγνωσε την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής του:

«Γιατί έχουμε ανάγκη μια Πρωτοβουλία Αξιών

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός τόπου , που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη μετέπειτα πορεία του. Καθοριστικές για το μέλλον του και για τη ζωή όσων κατοικούν σε αυτόν.

Ο Δήμος Λάρισας βρίσκεται μπροστά σε μία τέτοια κομβική στιγμή.

Ή στηριζόμαστε στην αξία της πόλης και τη φέρνουμε επιτέλους στον 21ο αιώνα,

Ή ακολουθούμε την πεπατημένη και συντηρούμε ένα τέλμα, μία κατάσταση συνεννοήσεων των κομματικών επιτελείων με μοναδικό ενδιαφέρον τη νομή και διανομή της τοπικής εξουσίας – μια κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση η οποία δεν έχει τίποτα να προσφέρει πια.

Η ΠΡ.ΑΞΙ. πιστεύει ότι οι Δήμοι, πρέπει να βρεθούν κοντά στους πολίτες με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και νέες προτεραιότητες εργασίας όχι αυτές της δεκαετίας του ’90.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να αναδείξει τις αξίες της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης , της Κοινωνικής Συνοχής και της Ανάπτυξης.

Με ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού της ρόλου , μέσω της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, που συμβάλλουν στο στόχο της οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων και με άσκηση κοινωνικής πολιτικής , όχι στη βάση “πελατειακής” σχέσης αλλά στη βάση αξιών με πρωτοβουλίες για όλους τους δημότες (διασφάλιση βασικών στοιχείων διαβίωσης, αλληλεγγύη σε ευάλωτες ομάδες, ενίσχυση της γειτονιάς, υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης και της απασχόλησης, ιδιαίτερα των νέων).

Με τακτική λογοδοσία , διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, κανόνες χρηστής διοίκησης.

Ιδιαίτερα σήμερα, μετά από μία τετραετία κυβερνητικής απραξίας όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρατηρούμε μία προσπάθεια απορρύθμισης και αδιεξόδου για τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές που θα προκύψουν μετά τις επόμενες εκλογές.

Ο «Κλεισθένης» υπονομεύει τη λειτουργία των δημοτικών αρχών, θέτει εν αμφιβόλω την αποτελεσματικότητά τους και προωθεί το μοντέλο ενός δημάρχου που ναι μεν είναι εκλεγμένος από την κοινωνική πλειοψηφία αλλά καταλήγει όμηρος των μειοψηφιών.

Πιστεύουμε ότι η Αυτοδιοίκηση, είναι ο χώρος που πρέπει να εξελίσσονται πολιτικές συνεργασιών αλλά δεν πιστεύουμε στην από τα «πάνω επιβολή τους», που αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για να μετατραπούν οι αναγκαίες προγραμματικές συγκλίσεις σε παρασκηνιακές συναλλαγές.

Η προγραμματική συνεργασία, η συνέργεια και η συμφωνία μέσα από το διάλογο και την συμμετοχή των πολιτών αποτελεί για εμάς αδιαπραγμάτευτη επιλογή.

Πιστεύουμε βαθιά στη συμμετοχική αυτοδιοίκηση. Ο θεσμός πρέπει και μπορεί να έχει πρωταγωνιστές τους πολίτες, στη γειτονιά, στα τοπικά συμβούλια, στις Κοινότητες, στο Δήμο.

Διαβούλευση, λογοδοσία και έλεγχος πρέπει να αποτελούν στοιχεία της καθημερινής λειτουργίας μιας δημοτικής αρχής, που πιστεύει στη δύναμη της ενεργοποίησης της συμμετοχής του πολίτη.

Σε τέτοιες καταστάσεις, όπως αυτή που διαμορφώνει ο «Κλεισθένης», ο χειρότερος σύμβουλος είναι η εσωστρέφεια και η μοιρολατρία. Απαιτείται μαχητικότητα, όραμα και συστράτευση πολλών και διαφορετικών στην προέλευση τους δυνάμεων που έχουν όμως κοινό στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιστροφή της κατάστασης. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα της πρωτοβουλίας μας.

Έχουμε ανάγκη μια μεγάλη συμμαχία των Λαρισαίων, πέρα από κόμματα, μόνο για τη Λάρισα!


Ο στόχος μας είναι το όραμα μας!

Και το όραμα μας είναι, ένας Σύγχρονος Δήμος, μία Πρότυπη πόλη για τους ανθρώπους της , μία πόλη των νέων.

Πρότυπο Διεκδίκησης, χωρίς εξαρτήσεις από πολιτικές ηγεσίες, αυτοδιοικητικούς, «Κυβερνητικούς Εκπροσώπους», παλαιοκομματικές δεσμεύσεις και παρωχημένες λογικές αλληλοεξυπηρέτησης. Η πόλη δεν χρειάζεται τον φιλικά διακείμενο στην Κυβέρνηση Δήμαρχο αλλά τον αποκλειστικά εργαζόμενο για τους Λαρισαίους Δήμαρχο.

Πρότυπο Διαφάνειας σε όλες του τις λειτουργίες.

Πρότυπο Αλληλεγγύης με σύγχρονες δομές που θα απαντούν πρώτιστα στις άμεσες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Πρότυπο Συνεργασίας με συγκεκριμένες και εγκεκριμένες διαδικασίες διαλόγου.

Πρότυπο Αξιοκρατίας για όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Πρότυπο Δημοκρατικής Λειτουργίας, ελέγχου των πεπραγμένων και λογοδοσίας.

Πρότυπο Αποτελεσματικότητας, ως αποτέλεσμα του σχεδιασμού και του προγραμματισμού που θα ξεκινά από τη γειτονιά και το τοπικό συμβούλιο και θα αξιοποιεί όλες τις επιστημονικές, πολιτιστικές και τεχνικές δυνάμεις της πόλης.

Πρότυπο Πολιτιστικής παραγωγής και δημιουργίας, με αξιοποίηση των αστείρευτων πολιτιστικών δυνάμεων και των ανθρώπων που δημιουργούν, προσφέρουν και διαπαιδαγωγούν τις νεότερες γενιές.

Πρότυπο Εξυπηρέτησης με αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, εφαρμόζοντας δοκιμασμένες πρακτικές ευρωπαϊκών πόλεων.

Ο συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να οδηγήσει σε μία πόλη που θα αναδεικνύει τις πραγματικές της δυνατότητες και θα αναπτύσσεται σχεδιασμένα με προοπτική τη Λάρισα της επόμενης εικοσαετίας, σε όλους τους τομείς.

Όσοι τον αγαπάμε, όσοι τον έχουμε για κοινό τόπο ζωής και δουλειάς, όσοι νοιαζόμαστε για την προοπτική του και το μέλλον των παιδιών μας , θέλουμε να δούμε σύγχρονη Πράξη. Δεν μπορούμε να αρκεστούμε πια στα φτιασιδώματα, δεν ανεχόμαστε άλλο να παρουσιάζονται τα αυτονόητα ως κατορθώματα, δεν αντέχουμε κι άλλες δικαιολογίες για την προσκόλληση του Δήμου σε πρακτικές του περασμένου αιώνα.

Θέλουμε Σχέδιο και Δράση, Παραγωγή αποτελέσματος. Από μία ομάδα ανθρώπων που θα συνδυάζει νιάτα και σύγχρονη σκέψη με εμπειρία και γνώση , μια ομάδα ανθρώπων που όχι μόνο νοιάζονται για τον τόπο αλλά έχουν και την ικανότητα να κάνουν αυτά που έχει ανάγκη ο Δήμος μας.

Η Λάρισα είναι μία πόλη δυνατοτήτων

Η ιστορία της, η γεωγραφική της θέση, οι άνθρωποι, η παράδοση, ο πολιτισμός, το φυσικό περιβάλλον επιβεβαιώνουν την παραδοχή αυτή. Χρόνια λαθών και ολιγωρίας την άφησαν στο περιθώριο των εξελίξεων και σίγουρα σε σημείο χαμηλότερο των πραγματικών δυνατοτήτων της. Η οικονομική κρίση της χώρας ανέτρεψε προτεραιότητες αλλά ανέδειξε παράλληλα αναξιοποίητες πτυχές της.

Σήμερα ανοίγονται νέοι δρόμοι μπροστά, ευκαιρίες, προοπτικές. Το δύσκολο παρόν δεν είναι μονόδρομος. Το μέλλον της πόλης μπορεί να είναι διαφορετικό. Μέσα από σχέδιο και όραμα, με όρεξη για αλλαγές, με υιοθέτηση καλών πρακτικών και προπάντων με αίσθημα ευθύνης μπορούμε να διαμορφώσουμε μία νέα πραγματικότητα που να αφορά όλη τη Λάρισα, τις γειτονιές και το κέντρο, τις υποδομές και τους ανθρώπους της.

 

Όραμά μας είναι μια πόλη που πρωταγωνιστεί...

Μια πόλη με ποιότητα ζωής κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του, που αναδεικνύει την πλούσια ιστορία της αλλά σχεδιάζει με αισιοδοξία το μέλλον της. Μία πόλη που αφήνει πίσω της την υστέρηση, τα αδιέξοδα, τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, τις ανεπάρκειες της κεντρικής εξουσίας αλλά και των δικών της διοικήσεων.

Στόχος μας είναι να επανατοποθετήσουμε τη Λάρισα στο χάρτη των πόλεων που κινούνται προς το μέλλον κι όχι προς το παρελθόν . Στόχος μας είναι να αναβαθµιστεί μέσα από την ποιότητα του αστικού χώρου και την καινοτοµία στο σχεδιασµό, με σύγχρονες αντιλήψεις και σύγχρονα μέσα διοίκησης.

Οι αξίες μας είναι διαχρονικές αλλά και σύγχρονες.

Το ενδιαφέρον για τον τόπο μας, είναι αυτό που μας κινητοποιεί. Η πίστη στις δυνατότητες και τους πολίτες της. Η ανάγκη κοινωνικής συνοχής, αξιοπρέπειας, φροντίδας για τον πιο αδύναμο, μέριμνας για το μέλλον με αναπτυξιακές πολιτικές.

Η αειφορία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη. Οι ευκαιρίες και η πρόσβαση στην εργασία, η ανάπτυξη. Ο σεβασμός της ιστορίας, της κληρονομιάς, του πολιτισμού της πόλης αυτής αλλά και η θέση της στο παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Η κοινωνική λογοδοσία, ο σεβασμός στη διαχείριση των πόρων, η διαφάνεια. Μετρήσιμα αποτελέσματα, συγκεκριμένοι στόχοι, προσήλωση στο στόχο.

Ρεαλισμός και αντικειμενικές προσεγγίσεις, αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού

Χρηστή διαχείριση των οικονομικών, ορθολογική ιεράρχηση των προτεραιοτήτων

Συμμετοχή των πολιτών, κινητοποίηση, ανοιχτή διαβούλευση καθώς η πόλη είναι ευθύνη όλων μας.

Έχουμε σταθερές αξίες και τις υπηρετούμε με σύγχρονες πολιτικές!

Η επόμενη διοίκηση της Λάρισας θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πόλης.

Η ΠΡ.ΑΞΙ. υπερβαίνει κομματικές αναφορές και πολιτικές προελεύσεις. Μας ενώνουν οι αξίες , η κοινή αγωνία και το ενδιαφέρον για τον τόπο μας, το σχέδιο, η προγραμματική πρόταση και οι προσδοκίες βελτίωσης της καθημερινότητας. Η πρότασή μας είναι προοδευτική και ανοιχτή.

Εμείς, δε θέλουμε να διχάσουμε την πόλη για να τη διοικήσουμε αλλά να την ενώσουμε για να την αλλάξουμε.

Εμείς, δε θέλουμε ένα Δήμο , καταφύγιο κομματικών στελεχών ή επαγγελματιών της πολιτικής, εφαλτήριο για την ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών, αρένα προσωπικών συγκρούσεων .

Δεν επιζητούμε το μηδενισμό των όποιων θετικών βημάτων. Θέλουμε να χτίσουμε , να βελτιώσουμε, να ανανεώσουμε και να εφαρμόσουμε με νέα ορμή τη δική μας πρόταση για το μέλλον. Χρόνιες ολιγωρίες, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες θα αναδειχθούν με κεντρικό στόχο την υπέρβασή τους.

Θέλουμε μια πόλη εξωστρεφή, που δε φοβάται, δεν αναδιπλώνεται στον εαυτό της, δεν ομφαλοσκοπεί, που αναλαμβάνει την ανάλογη θέση στο παραγωγικό οικοδόμημα της Ελλάδας. Θέλουμε η Λάρισα να ανακτήσει το οικονομικό βάθος, να συνδεθεί ξανά με τόπους, αγορές, παραδόσεις στην ευρύτερη περιοχή – αυτός είναι ο δικός μας χώρος.

Θέλουμε μια πόλη με σύγχρονες υποδομές σε κάθε γειτονιά, που δεν υστερεί έναντι άλλων ίδιου μεγέθους, που δεν θα πνίγεται στα απλά και καθημερινά, που δεν θα παλεύει για τα αυτονόητα. Θέλουμε μία πόλη καθαρή, με πράσινο, με συγκοινωνίες, με χώρους άθλησης και κύτταρα πολιτισμού, με νησίδες δημιουργίας, προσπελάσιμη, φιλική για όλους ( ΑΜΕΑ κλπ)

Θέλουμε μία πόλη με παρουσία στον αθλητισμό και πρωταθλητισμό, με συλλόγους πρωταγωνιστές αλλά και πολίτες με δυνατότητες άθλησης.

Θέλουμε μία πόλη με κοινωνική μέριμνα, με προωθημένη κοινωνική πολιτική, με στοχευμένη πρόνοια για τους αδύναμους που θα διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση όλων.

Θέλουμε τη Λάρισα πόλη σύγχρονη, με νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του πολίτη, με δυνατότητες παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών με προστιθέμενη αξία, διασυνδεδεμένη με κάθε καινοτόμα ιδέα, με κάθε αναζήτηση.

Θέλουμε τη Λάρισα πόλη – προορισμό επιχειρήσεων, επενδύσεων, σπουδαστών, καλλιτεχνών, διανόησης, αθλητικών δρώμενων.

Θέλουμε μια πόλη για τον άνθρωπο, για τις γειτονιές του, για τις ανάγκες του.

Θέλουμε μια πόλη με ισχυρό Πανεπιστήμιο, με καινοτομίες και συνεργαζόμενο με το Δήμο Λαρισαίων.

Κάθε μεγάλη πρωτοβουλία ξεκινά από τις αξίες.

Έχουμε τη γνώση, το σχέδιο, την εμπειρία αλλά και τον ενθουσιασμό, τη θέληση και την πίστη. Σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τη διαδρομή της πόλης, να στρίψουμε το τιμόνι.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, ιεραρχούμε αναγκαιότητες και θέτουμε προτεραιότητες. Δεν στοχοποιούμε κανένα παρά μόνο τα άλυτα προβλήματα και τις χρόνιες παθογένειες που ταλαιπωρούν την τοπική μας κοινωνία. Έχουμε αντιπάλους , όσους θέλουν τη διαιώνιση τους είτε λόγω παρωχημένης αντίληψης, είτε λόγω ιδιοτέλειας, είτε λόγω ανεπάρκειας.

Καθαριότητα, συγκοινωνίες, ανεργία, υποβάθμιση, έλλειψη πρασίνου, εσωστρέφεια, συνθέτουν τη σημερινή εικόνα όμως δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτά. Δεν πρέπει το πρόβλημα να μας στερήσει το όνειρο.

Η απάντηση που θα δοθεί είναι απάντηση προοδευτική. Με σαφές περιεχόμενο. Με δεσμεύσεις και προτάγματα. Με επιμονή στο συγκεκριμένο, στο ρεαλιστικό, το εφικτό.


Το σχέδιο – το πρόγραμμα

Κάθε προσπάθεια για αλλαγή πρέπει να βασίζεται σε ένα σχέδιο. Σε μία πρόταση ρεαλιστική, υλοποιήσιμη που προτάσσει τα μείζονα και ιεραρχεί σωστά τις ανάγκες. Το πρόγραμμα κάθε παράταξης συμπυκνώνει τις αξίες των ανθρώπων της για το μέλλον του τόπου. Αποτελεί δήλωση οράματος.

Θέλουμε ένα Δήμο αναπτυξιακό στρατηγείο ,με δράσεις και σχεδιασμούς που θα βοηθήσουν στην τοπική ανάπτυξη ΌΠΩΣ:

Εκπόνηση τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων με άμεση αποδοτικότητα
Προσέλκυση επενδύσεων με σεβασμό στο Περιβάλλον και στην αειφορία.
Προτεραιότητα σε δράσεις και έργα με αναπτυξιακό χαρακτήρα που δημιουργούν αύξηση του τοπικού εισοδήματος.
Εργαζόμαστε για ένα Δήμο με κοινωνική ευαισθησία ώστε:

Να διασφαλιστεί το δικαίωμα των πολιτών που βρίσκονται σε δυσκολίες για χρήση των βασικών κοινωνικών υπηρεσιών
Να εξασφαλιστεί η επάρκεια και η ποιότητα των κοινών αγαθών και πόρων για όλους τους Λαρισαίους
Να υποστηριχθούν οι πολίτες που έχουν ανάγκη το μειωμένο κόστος διαβίωσης.
Οραματιζόμαστε ένα Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη:

Μεταξύ όλων των Δημοτικών μας Ενοτήτων, με εξειδικευμένα προγράμματα και στοχευμένες παρεμβάσεις σε κάθε μία από αυτές.
Για όλους τους τομείς της ανάπτυξης μας (πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή)
Για κάθε τομέα καθημερινής δραστηριότητας του πολίτη (αθλητισμό- πολιτισμό- κοινωνικές πρωτοβουλίες- βελτίωση ποιότητας ζωής)
Το πρόγραμμα είναι ένα δεσμευτικό κείμενο αποφασιστικής σημασίας.

Η διαμόρφωση της τελικής πρότασης είναι μία υπόθεση όλων όσοι συμμετέχουν.


Οι βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις όμως είναι οι ακόλουθες:

Οικονομική ανάπτυξη
Σύγχρονο διοικητικό μοντέλο
Καθαριότητα παντού, σε κάθε γειτονιά
Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα
Κοινωνική πολιτική
Έξυπνη πόλη – νέες τεχνολογίες
Αστικές αναπλάσεις – δημόσιος χώρος
Περιβαλλοντική ισορροπία – αειφορία
Αγροτική πολιτική

Σχολική στέγη
Στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά την Ενοποίηση με το ΤΕΙ, με κοινές δράσεις που θα αφορούν την Λάρισα και το Πανεπιστήμιο.

Στις επόμενες εκλογές βγαίνουμε από το τέλμα. Ανατρέπουμε τη λογική της νομής και διανομής εξουσίας. Παραμερίζουμε την καθηλωτική πρακτική των έργων της τελευταίας προεκλογικής στιγμής. Ξαναζωντανεύουμε τις γειτονιές μας.

Επειδή ζούμε σε μία δύσκολη εποχή, ιδιαίτερα για τους νέους μας, μεταβατική και επικίνδυνη ,πρέπει να κάνουμε τις σωστές επιλογές. Και σήμερα πια, μπορούμε.

Με σχέδιο και ορθή λογική, χωρίς να αθροιζόμαστε στις κομματικές αριθμητικές και δίχως να υπηρετούμε προσωπικές στρατηγικές, δίνουμε τη μάχη για την πρόοδο στο Δήμο μας.

Για μας, η εκλογική αναμέτρηση είναι σύγκριση ικανοτήτων και όχι κομματικών ιδιοτήτων. Είναι επιλογή πέρα από χρώματα και κόμματα, πάνω από πρόσωπα και υστεροβουλίες.

Είναι μάχη για μια καλύτερη ζωή. Για ένα καλύτερο μέλλον όλων μας, για ένα Δήμο που να αξίζει στα παιδιά μας.

Κάνουμε Πράξη τις αξίες μας!».


Οι Υποψήφιοι

1.ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ ΧΑΡΑ, ΔΑΣΚΑΛΑ

2.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

3.ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ

4.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΑΒ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

5.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ, ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ

6.ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΗΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

7.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

8.ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

9.ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

10.ΓΩΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

11.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ

12.ΘΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

13.ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΕΜΠΟΡΟΣ

14.ΚΑΛΕΡΜΙ ΑΡΜΠΕΝ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ

15.ΚΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

16.ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

17.ΚΟΡΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

18.ΚΟΥΜΕ ΑΡΝΤΙΤ ΤΟΥ ΣΑΝΟΥΤ, ΣΕΦ

19.ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

20.ΚΟΥΤΖΕΚΛΙΔΟΥ ΒΑΣΩ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡ

21.ΚΟΥΤΡΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 4ΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

22.ΚΟΥΤΣΑΦΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

23.ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

24.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΤΣΑ,

25.ΚΩΣΤΑΒΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

26.ΛΕΦΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

27.ΛΙΘΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΜΕΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΕΙ

28.ΛΥΣΣΟΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

29.ΜΑΝΟΥΛΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

30.ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ , ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

31.ΜΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΣΕ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΛΟΓΟΣ

32.ΜΕΤΑΛΛΟΥΛΗΣ ΜΑΚΗΣ. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΑΒ

33.ΜΠΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

34.ΜΠΟΚΟΡΟΥ ΗΛΙΑΝΑ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

35.ΜΠΟΝΤΖΟΡΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΕ

36.ΜΠΟΥΜΑΡΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ, ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

37.ΜΥΡΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

38.ΝΑΣΙΩΚΑΣ ΑΚΗΣ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

39.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΛΑΜΠΥΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

40.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

41.ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΩΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

42.ΠΑΠΑΚΡΙΒΟΣ ΜΑΚΗΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

43.ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΞΑΝΘΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ

44.ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

45.ΠΑΤΡΩΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ

46.ΠΕΤΡΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΕΙ

47.ΠΕΤΡΩΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

48.ΠΡΟΒΙΔΑ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΟΙΚΙΑΚΑ

49.ΣΑΒΒΑΣ-ΓΚΑΝΤΑΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΙΝΑΛ

50.ΣΑΡΡΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

51.ΣΚΟΥΠΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ, ΙΑΤΡΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

52.ΤΑΦΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ Μ.Sc ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

53.ΤΣΙΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Μηχανολόγος μηχανικός, διοικητικός υπάλληλος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

54.ΦΩΤΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

55.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΡΙΑ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

56.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

57.ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΚΟΥΛΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

pics by larissanet